Pätica motorizovaných páchateľov prepadla v Spišskom Hrhove troch Levočanov

05.03.2006 Levoča

Spišský Hrhov 5. marca (TASR) - Pätica neznámych páchateľov prepadla v sobotu neskoro večer na autobusovej zastávke v Spišskom Hrhove v okrese Levoča troch m...
Spišský Hrhov 5. marca (TASR) - Pätica neznámych páchateľov prepadla v sobotu neskoro večer na autobusovej zastávke v Spišskom Hrhove v okrese Levoča troch mladých mužov z Levoče.

\"Pri čakajúcich na zastávke SAD zastavilo osobné auto Škoda 120 bielej farby smerujúce z Levoče na Prešov. Z neho vystúpilo päť mužov. Vodič zostal sedieť v aute, \" uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
Jeden z páchateľov pristúpil k 16-ročnému Levočanovi a pod hrozbou násilia mu zobral mobilný telefón. Ďalší z páchateľov prehľadal obeti vrecká a zobral z nich 200 korún. Ďalší z osádky vozidla napadli druhého 16-ročného Levočana a požadovali od neho peniaze, ktoré im však nedal. Tretí z napadnutých mladíkov využil chvíľkovú nepozornosť páchateľov a ušiel. Lúpežníci napokon nasadli do auta a pokračovali v jazde smerom na Prešov.
Prípad vyšetrujú policajti z Levoče. Tamojší vyšetrovateľ dnes začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva.
 

Vyberte región